25 Februari BOB-Borrel

25 Februari " Met je hoofd in de wolken" tijdens BOB-Borrel Rivierenland 

De trend van online werken en online opslag neemt steeds grotere vormen aan. Met cloud computing kan tijd en kosten bespaard worden, maar toch zijn de meningen over dit fenomeen verdeeld. Op dinsdag 25 februari ging Arie van ’t Verlaat tijdens de BOB-borrel bij Gasterij de Os en het Paard dieper in op deze ontwikkeling waar niemand meer omheen kan.
Eén van de eerste vragen die Van ’t Verlaat aan het publiek stelde was wat Cloud nu eigenlijk precies inhoudt.  Vervolgens haalt hij onder andere Wikipedia erbij die het omschrijft als een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan.

Vervolgens legde hij  de verschillende vormen van cloud uit, waaronder de private cloud, de publieke cloud en de hybride cloud. Duidelijk werd dat bij de private cloud, het beheer en onderhoud van je omgeving in eigen handen hebt, terwijl je bij publieke cloud geen invloed hebt op de infrastructuur en ook niet weet vanaf welke plaats je applicatie wordt gestart. Bij hybride cloud maak je gebruik van nieuwe technieken  en je eigen omgeving. 
Volgens Van ’t Verlaat moet het werken in de cloud vooral helpen om je werk op de slimste manier te doen. Voor welke vorm iemand kiest, is uiteindelijk voor iedereen verschillend. 
Na de lezing stond een goed verzorgd buffet klaar en was er gelegenheid om te netwerken.  
Aanvang vanaf: 17:15

Deelnemers

(25)
Aart van Weelden
Alexandra van Dedem-Tielkemeijer
Kasteel Ophemert
Arie van ít Verlaat
Daan Hosli
BM Projectontwikkeling BV
Hans Everse
Visser & visser accountants
Henk van Iterson
Pro-Ondernemer
Jessica Scheffer
Van Munster Media Groep
John den Haan
PC-Trainers
Linda de Greef
Lucien Peskens
Autobedrijf Jos van Boxtel
Manuela l'Herminez
Werkmaatschappij Groei en Ambitie B.V.
Michael van Munster
Van Munster Media Groep
Nelis van Ooijen
Remco R. de Boer
Rik Nanning
Roelof Dashorst
Da's IT services bv
Roland Versteegh
Willem v. Kuijk
Rivad
William Geluk

Media van dit agenda item